Tudi močnejša ženska lahko zažiga!

Tudi močnejša ženska lahko zažiga!

Tole se sliši malce prelepo, da bi bilo res, morda celo nemogoče – a tukaj ste zdaj zato, da vam dokažem ravno nasprotno.

Vse je v razmerjih in proporcijah – torej v pravih modnih kosih oblačila za močnejše.

To je ključ do lepe oblike, ki jo lahko kakršnemukoli telesu pričaramo s pravimi kosi – z modnimi kosi, prilegajočimi se našemu tipu postave – torej modnimi kosi oblačil za močnejše postave.

Ravno zato je bistvenega pomena natančno poznavanje vsakega kotička našega telesa, saj nam le-to omogoča, da s pomočjo tega, kar si nadanemo, izpostavimo naše adute in skrijemo morebitne pomanjkljivosti. 

Tudi močnejše ženske smo lepe!

Med drugim je pomembno tudi to, da naše telo sprejmemo in vzljubimo točno takšno, kakršno je. Vsa telesa namreč izžarevajo svojo vrsto lepote in nobenega izmed njih se ne bi smelo skrivati ali se ga celo sramovati. Telo je navsezadnje naš tempelj in ravno zato ga moramo častiti, biti ponosni nanj ter ga z veseljem nositi. 

Močnejše dame se ponavadi obremenjujejo, ko nekateri kosi na njih ne stojijo tako kot stojijo na izložbenih lutkah v vsem poznanim modnih trgovinicah.

Pa kaj potem?

Vsako žensko telo je drugačno in ravno zato tudi edinstveno, medtem ko lutke delujejo kot kopije druga druge. Nič posebnega ni na njih, nič kaj takega, kar bi bilo vredno občudovanja. Pa je vseeno še vedno pomembno imeti popolnoma ravno linijo, čim bolj podobno liniji izumetničene lutke.

Pomislimo, kako bi bilo dolgočasno živeti v sivem svetu samih lutk brez raznolikosti in “mavrice”.

Prav zato cenimo naša telesa, cenimo vsa telesa! Močnejše ženske, tudi ve smo namreč lepe – z upoštevanjem spodaj navedenih prav posebnih nasvetov in napotkov pa smo lahko še lepše.

Dajmo se polepšati skupaj! 

Ko pride do prileganja oblačil našemu telesu, je potrebno zadeti ravno pravo ravnovesje med sproščenim in lepim prileganjem obleke telesu ter med preveč tesno zategnjenim kosom oblačila.

V tem, kar imamo na sebi, se namreč ne smemo počutiti ujeto in utesnjeno, temveč lahkotno in prijetno.

Preden gremo naprej na konkretne predloge vam želim predstaviti zgodbo vlogerke Angelyca Violet. Pred časom sem mimogrede naletela na njen video, ki se mi zdej izjemno zanimiv – govori pa o tem, kako se je začela ljubiti, kljub temu, da je širše postave. Poglej si ga – verjamem, da ti bo všeč, saj govori o optimizmu, pozitivizmu – tudi sama sem namreč prepričana, da se mora ženska najprej ljubiti tako kakršna je, kar ji bo prineslo samozavest, s tem pa lepoto.

Oblačila za močnejše

Plus size model clothing apparel mockup

Mnogim se namreč zdi, da z ekstremno zategnjenim oblačilom stisnemo naše telo, ki tako posledično deluje vitkejše – v resnici je ravno nasprotno!

Ko stisnemo naše telo zgolj na določenih mestih, se dodatno izpostavijo drugi predeli, ki ostanejo nestisnjeni, saj maso na stisnjenih mestih zgolj preselimo na omenjene preostale predele – ta čudežno že ne izgine.

Obleke

 

Skozi obleko ne smejo biti vidne linije nobenega spodnjega perila – v nasprotnem primeru je modni kos, ki ga imamo oblečenega, že preveč oprijet. Velja izpostaviti tudi, da si lahko vsaka ženska pomaga s spodnjim perilom za oblikovanje postave, t. i. shapewear.

To velja v splošnem za vse tipe postav.

Vsaka izmed nas občasno rabi glajenje in oporo za naše obline.

Pri tem ni nič spornega.

Ponavadi nas malenkost zglajeni trebušček in boki predstavijo kot bolj urejene in dodelane v naših oblačilih, vidnih navzven.

Predvsem priporočljivo je torej posegati po tistih kosih omenjenega perila za oblikovanje postave, pri katerih je poudarek na opori trebuščka in bokov. 

Pri oblekah za močnejše postave bi želala izpostavitit tudi, da je odlično, če te niso najbolj barvaste, niti ne preveč oprijete – ravno prav, da se v obleki počutite odlično. Široko izbiro oblek za močnejše si lahko pogledate v spletni trgovini Ariya, kjer tudi sama vedno najdem pravi kos zame.

Vsi kroji obleke so narejeni na način, da zakrijejo kakšen kilogramček ali dva. Na spletnih poličkah najdete vse številke, tudi tja do 56.

V Ariyi so prepričani, da si vsak ženska zasluži biti čudivita in se dobro počutiti v svoji koži – ob enem se zato osredotočajo ravno v oblačila zamočnejše. Preverite njihovo ponudbo – mene je prevzela!

Pajkice

Pajkice! Govora je res zgolj o pajkicah, ne pa tudi o hlačah.

Le-te se naj ne bi nosile kot hlače, saj so namenjene zgolj temu, da so oblečene pod nekim daljšim kosom oblačila, kot je na primer tunika ali kakšna daljša srajca. Legice so namreč kos oblačila, ki je zelo oprijet in ne izgleda ravno urejeno ter stilizirano, če je predstavljen kot samostojni spodnji kos, saj preveč izpostavi predel v pasu in bokih.

Tudi material, iz katerega so sešite legice, se razlikuje od materiala, iz katerega so narejene hlače. Namenjene so torej kot podlaga nekemu ohlapnejšemu kosu oblačila, ki vzpostavi ravnovesje med tesno oprijetim in totalno ohlapnim videzom oblek, ki jih nosimo na sebi hkrati. Tudi v trgovinah, ki ponujajo legice, so le-te na lutkah stilirane z daljšimi in oblapnejšimi zgornjimi deli.

Če pa bi kljub temu rade eksperimentirale in zašle izven okvirjev, pa ima za Vas trgovina Ariya odlično ponudbo, v kateri se najde ogromno luštnih modelčkov pajkic z videzom kavbojk – videz le-teh se že bolj približuje videzu dejanskih hlač, zaradi česar bi se jih dalo lažje kombinirati tudi z zgornjimi deli, ki niso nujno daljši in ohlapnejši.

Krila

Ko ste v dvomu, kaj obleči za urejen in sofisticiran videz, ki poleg tega še laska vašim oblinam, posezite po t. i. “pencil skirt” ali oprijetemu ženskemu krilu do kolen. Taka oblika krila se najbolje poda večini tipov postave, tako da je z njim težko zgrešiti.  Lepo zaobjame vaše obline, vašemu telesu pa zagotovi harmonično ravnovesje. 

Ustrezni čevlji

Noben stajling ni dovršen brez pravega para čevljev. Pozornost je potrebno posvetiti predvsem obliki in liniji obutve, Najbolje se je izogibati trakcem okrog gležnjev, saj le-ti optično skrajšajo naše noge.

Verjamem namreč, da si nobena izmed nas ne želi izgledati nižje, kot dejansko je.

Strmeti je treba h kosom, ki nas navidezno podaljšajo oz. povišajo, saj se naše obline tako lahko “razporedijo” po večji površini telesa. Klasični srednje visoki salonarji v nevtralni barvi nam ponujajo čisto linijo in vidno podaljšanje naših nog. 

Zaključek

Zagotavljam Vam, da se boste z upoštevanjem navedenih napotkov v vaši koži počutile veliko bolje. Kljub le-tem pa ne pozabite na to, da je prioriteta vaše udobje. Karkoli nosite na sebi, morate to res nositi, ne privoščite si, da bi modni kos nosil vas.

Naj vam ti nasveti služijo kot vodila in ne kot pravila – če se v nečem počutite samozavestno in pripravljeno, da zažigate, to nosite brez najmanjšega zadržka!

Navsezadnje lahko tudi zaobljena postava zažiga!