Stopnice lesene so med potrošniki zelo priljubljene

Stopnice lesene so med potrošniki zelo priljubljene

Edina pot, ki vas v stanovanju popelje eno etažo višje ali nižje, je stopnišče. Le to je sestavljeno iz posameznih stopnic, pri čemer so lahko stopnice lesene. Čeprav se stopnišča med seboj razlikujejo, pa obstajajo določena pravila glede izdelave stopnic. Pri tem moramo biti pozorni predvsem na dimenzije pohodne ploskve in višine same stopnice. Morda se sami tega niti ne zavedate toliko, ampak je včasih tudi 1 cm dovolj, da imamo pri vsakdanji hoji po stopnicah težave.

 

Stopnice lesene boste težko kupili v kakšni trgovini s pohištvenimi elementi. Glavni razlog je v tem, ker so vse stopnice izdelane glede na dano situacijo. Torej se stopnišče izmeri in se na podlagi tega tudi stopnice izdela. Če imate že izdelano betonsko stopnišče, se le to enostavno obleče v željeno vrsto lesa. Če pa stopnišča še nimate izdelanega in imate že od vsega začetka v mislih tudi leseno montažno konstrukcijo stopnišča, potem vam izbrani ponudnik lahko izdela tudi to.

 

Torej boste morali stopnice lesene poiskati, oziroma se pozanimati pri katerem od mizarjev, ki med svojimi storitvami izdeluje tudi stopnice iz lesa. Ponudba različnih mizarjev, ki izdelujejo stopnice iz različnih vrst lesa, je danes zelo široka. Tako ima potrošnik resnično veliko izbire, da poišče najbolj primernega izvajalca. Privlačne spletne strani so osnova s katerih lahko črpate osnovne informacije, osebni stik pa je vsekakor naslednji korak, ki ga morate storiti, če želite poiskati najboljšega mizarja za vaše stopnice.

 

Tudi kar se tiče cene lesenih stopnic, je ta lahko zelo različna, saj je odvisna od izbire lesa, dimenzij ali zahtevnosti izdelave. Vsekakor vam svetujemo, da ob prvem stiku z izvajalcem povprašate za ponudbo. Le ta vam bo na podlagi mer in vaših želja naredil načrt stopnic in tudi ponudbo, na podlagi katere se boste lahko odločili. Tako boste natančno vedeli koliko vas bodo stopnice lesene finančno bremenile.