Selitveni servis lahko postori marsikaj

Selitveni servis lahko postori marsikaj

Pri zahtevnejših selitvah bomo gotovo potrebovali skladiščni prostor, verjetno pa bomo uspeli dobro izkoristiti tudi preostalo ponudbo, ki jo ima selitveni servis. Tu imamo na voljo še celo vrsto drugih koristnih storitev, s katerimi postanejo selitve precej enostavne. 

Sami se ne bomo ukvarjali z prenašanjem in tovorjenjem pohištva, večino zahtevnega dela prepustimo strokovnjakom. Dobri selitveni servisi se izkažejo z mnogimi koristnimi storitvami, s katerimi nam olajšajo tudi zahtevnejše selitve.

Najbolje bo, da pri selitvenih mojstrih povprašamo po možnostih za kompletno izvedbo selitve. To je smiselno tudi pri kakšnih enostavnejših selitvah, saj se gotovo ne želimo ukvarjati z vsemi opravki in morebitnimi komplikacijami, ki jih prinašajo takšni projekti. 

selitev-pohistva-ljubljana

Dober selitveni servis ima gotovo v ponudbi kompletne selitve, s katerimi odgovori na praktično vse zahteve svojih strank. Tako bo tudi selitveni servis Alemat uspešno opravil vsako nalogo, ki vodi do brezhibno opravljene selitve.

Selitveni servis je nujen za zahtevne selitve

Veliko dela lahko pri selitvah opravimo kar sami ali pa si pomagamo z dodatno ponudbo, ki jo imajo selitveni servisi. Že to, da nam je na voljo možnost najema skladišča, je velika prednost, saj lahko zelo elegantno izvedemo tudi kakšno obsežnejšo selitev. A pri zahtevnih projektih je vseeno bolje, da vse skupaj prepustimo strokovnjakom.

To velja predvsem za selitve, ki jih ne moremo opraviti preprosto s kombijem. Pogosto gre za mednarodne selitve in druge selitve na dolge razdalje. Pri takšnih projektih nimamo opravka le s transportom, temveč je treba urediti še mnoge druge obveznosti. 

Poskrbeti je treba za skladiščenje, za nakladanje in razkladanje ter drugo delo s tovorom, za montažo in podobno. Seveda bomo potrebovali tudi zavarovanje, dober selitveni servis pa lahko poskrbi še za mnoge druge detajle, ki so nujni za uspešno izvedeno selitev.

Kako zahteven je prevoz pohištva?

Pogosto je največji faktor, ki odloča o zahtevnosti selitve, prevoz pohištva. Prav pohištvo je namreč največji, najtežji in najbolj okoren tovor pri izvedbi običajnih selitev, zato ne moremo vedno računati na to, da bo možno selitev opraviti povsem enostavno, tudi če gre za krajšo relacijo in morda nimamo za prepeljati veliko opreme. 

Pohištvo lahko hitro postane velika zagata. Najprej moramo opremo razstaviti in spraviti iz stanovanja, kar je že samo po sebi pravi projekt. Če imamo veliko omar, postelj in drugih nerodnih kosov pohištva, si bo treba vzeti kar nekaj časa za demontažo. 

selitveni-servis-prevoz-tovora

Še večji problem predstavlja prevoz pohištva, če oprema ne gre v avto ali kombi. Manjše kose pohištva lahko prepeljemo sami, za večje pa bo treba posebej urediti prevoz. To velja tudi za krajše relacije, morda opravljamo selitev v Ljubljani in želimo pohištvo prepeljati le na drugi konec mesta, a takoj bomo soočeni z izzivom, ki zahteva poseben pristop.

Prevoz pohištva najbolje opravijo mojstri

Spet se izkaže, da se splača iskati prave rešitve pri selitvenih mojstrih. Prevoz pohištva lahko dobimo v ponudbi praktično vsakega selitvenega servisa, seveda pa je smiselno izbrati tiste opcije, na katere se lahko zanesemo. Izbiramo ugledne in uveljavljene mojstre, ki lahko zagotovijo odlično izvedbo selitve.

Tudi za prevoz pohištva se ponudbe lahko razlikujejo. Pametno je najti ponudbo, ki ne vključuje le transporta. Selitveni servis lahko uredi tudi skladiščenje, tako da selitve ne bo treba opravljati na hitro. Prav tako imamo možnost strokovne demontaže in montaže na novi lokaciji. 

Posebno prednost pa imajo izkušeni selitveni mojstri pri selitvi okornega, občutljivega in dragocenega pohištva – v tem primeru je treba za prevoz pohištva urediti zavarovanje, predvsem pa z opremo delamo zelo previdno.