Rozeta za dimnik se enostavno namesti brez strokovne pomoči

Rozeta za dimnik se enostavno namesti brez strokovne pomoči

Rozeta za dimnik je nujne del vsakega dimnika. Vsekakor moramo imeti vsaj malce spretnosti in izkušenj, da lahko sami ustrezno namestimo rozeto. Paziti moramo da se bo le-ta dobro prilegala na cev, ki prihaja iz peči. Ko jo namestimo, jo moramo pritrditi s šamotno malto, kije odporna na visoke temperature. Lahko pa seveda uporabimo tudi termostabilni silikon, ki je odličen za nameščanje različnih elementov, ki jih potrebujemo za namestitev kamina ali šamotne peči.

Rozeta za dimnik opravlja ve različnih funkcij. Predvsem nas ščiti pred uhajanjem škodljivega dima v stanovanje. V kolikor pa opazimo, da je rozeta postala izredno vroča, je to opozorilni znak, da nekaj ni v redu in da lahko pride tudi do požara. To je eden izmed znakov, da v dimniku gori. Takrat moramo nujno poklicati na pomoč gasilce, da pravilno pogasijo požar, saj je ogrožen celoten dom.

Rozeta za dimnik je tako pomembna tudi pri zaznanju nepravilnosti. Vsekakor mora biti primerno nameščena. Vsi ki se še niso nikoli srečali z izdelavo kaminov ali peči, se morajo zato obrniti na mojstre, ki bodo svoje delo brezhibno opravili.

Obnova dimnika vključuje sanacijo vseh cevi

Obnova dimnika je vse pogostejša, saj je z prihodom novih modelov in vrst dimnikov postalo izredno priljubljeno namestiti dimniški sistem, ki bo odlično opravljal funkcijo prej zidanega in opečnatega dimnika. Vsekakor moramo pri obnovi dimnika kupiti nove cevi za dimnik.

Obnova dimnika nas tako ne bo veliko stala. Pri nakupu lahko izberemo različne tipe cevi, odvisno od modela dimnika, ki smo si ga izbrali. Novi dimniki nam pri stanovanju ali hiši ne bodo vzeli preveč prostora, saj so izdelani tako, da porabijo čim manj prostora.

Obnova dimnika nas bo torej lahko stala več ali manj denarja. Odvisno od posega. Če se bomo odločili za kompletno prenovo dimnika, bomo odšteli več denarja, vendar bomo na koncu zelo zadovoljni z rezultatom.