Adrenalinske aktivnosti za največje pogumneže

Adrenalinske aktivnosti za največje pogumneže

Dandanes se kot adrenalinske oglašujejo mnoge aktivnosti, ki v resnici največjim pogumnežem niti ne poženejo krvi po žilah. Gotovo pa bodo srčni utrip pospešili nekateri ekstremni športi, ki so res namenjeni zgolj tistim, ki se ne prestrašijo zlahka.

Vseeno lahko začnemo z aktivnostmi, ki jih ljubitelji adrenalina dobro poznajo. Ena možnost je rafting na Soči, ki odpira celo vrsto možnosti tako za začetnike kot za prekaljene mačke. Rafting na Soči lahko poteka preko zahtevnih brzic, ki jih ne bo lahko prepluti brez truda in nevarnosti. Vodeni spusti po zgornjem toku reke so velik izziv tudi za tiste, ki so dobro vajeni plutja v gumijastih čolnih, saj gre za prav posebno izkušnjo, ki jo je moč najti le na razgibani vodi, ki jo ponuja reka Soča. Najboljše možnosti za adrenalinski rafting na Soči so v zgornjem delu reke, predvsem v Bovcu, Kobaridu in Tolminu. Tu je veliko ponudnikov, ki imajo ugodne cene in raznoliko ponudbo. Že za kakšnih 50 evrov si lahko privoščimo nepozaben adrenalinski spust v raftu!

Seveda pa v iskanju adrenalina ni treba ostati na trdnih tleh oziroma na vodi – priljubljena izbira za navdušence nad ekstremnimi dogodivščinami je recimo padalski skok v tandemu. Cena je sicer nekoliko višja kot pri raftingu, a izkušnja je povsem edinstvena in se s plutjem po reki ne more primerjati. Prav tako so dolgi poleti polni navdušujočih razgledov in posebnih občutkov, tako da je za skok v tandemu cena vsekakor upravičena. Za dolg polet bo treba odšteti kakšnih 200 evrov, kar je relativno veliko, a ta cena ponuja odličen izkoristek in nepozabno adrenalinsko dogodivščino, ki se jo splača vsaj enkrat doživeti. Poleg tega pa je za skok v tandemu cena upravičena tudi, če to aktivnost podarimo kot darilo – idealna izbira za ljubitelje nenavadnih in nepozabnih adrenalinskih podvigov!