Prezračevanje

Prezračevanje

Popolnoma je vseeno kakšno prezračevanje uporabimo z vidika kakovosti. Naravno prezračevanje z odpiranjem oken zahteva kratkotrajno odpiranje oken. Z vidika ugodja bivanja je preveč časovno zamudno ali moteče.

Intenzivno ne začnemo prezračevati prostorov, ko imamo že slab zrak v hiši. To moramo početi, ko nas na to opozorijo postranski pojavi. Postranski pojavi so pojav plesni, površina kondenzacija na izpostavljenih mestih toplotnega ovoja, se pravi okna. Izognemo se temu lahko, če prostore prezračujemo z mehanskimi sistemi. Le ti delujejo avtomatsko, stalno in pri tem še vedno varčujejo z energijo.

Sodobno grajene stavbe so zrakotesne in dobro toplotne zaščitene. Potreba po energiji za ogrevanje je zelo majhna. Pri izmenjavi zraka nastajajo izgube in celotna ogrevalna energija je potrebna. Če prostor ni prezračevan se v takih prostorih slabo počutimo.

Pri sodobni gradnji je prisilno prezračevanje nujnost in ne razkošje. Posebne izvedbe prezračevanja so poleg toplote sposobne vračati del zračne vlage. Na tak način odpravijo težave, ki so povezane s presuhim zraku, v času nizkih zunanjih temperatur.

Prezračevalni sistemi – cena in druge koristne informacije

Prezračevalni sistemi cena je to kar nas najprej zanima, ko iščemo najboljšo rešitev za naš dom, poslovni objekt, skladišče, vikend … Odgovori so na dosegu roke, če samo vprašamo Google. Potrošniki se vedno znova srečujemo z vprašanjem finančnega vidika posameznega nakupa, sploh v vsej tej potrošniški poplavi ponudb. Vendar cena ni edini kriterij na podlagi za katerega se odločimo za nakup.

V večini primerov izkušnje kažejo, da iščemo razmerje. Razmerje med kakovostjo in ceno, ki nam posreduje informacije na podlagi katere se odločimo ali bomo zaključili nakup ali ne. Produkt mora biti okolju in uporabniku prijazen.

Ko razmišljamo o prezračevalnem sistemu se prej ali sej soočimo tudi s stroškovnim vidikom investicije. Eko sklad v celotni zgodbi igra pomembno vlogo. Eko sklad s svojimi nepovratnimi sredstvi olajša nakup. Na tak način spodbuja, da se ljudje čim večji meri odločijo za prezračevanje z rekuperacijo. S tem se izboljša kakovost bivalnega okolja.

Prezračevalni sistemi cena je odlična spletna poizvedba, s katero boste prišli do vseh najpomembnejših informacij.