Potrebna je kvalitetna prehrana – tudi briketi za pse niso izjema

Potrebna je kvalitetna prehrana – tudi briketi za pse niso izjema

Poleg mokre hrane je za zdravje naših štirinožcev potrebna tudi suha hrana za pse, ki jo ljubkovalno marsikdo imenuje kar briketi za pse zaradi prikladnih majhnih koščkov, ki so sicer res suhi, vendar polni okusa in nabiti s svežim mesom, ki je bilo posebej pripravljeno za potrebe izdelavo hrane. Suha hrana za pse naj bi vsebovala okoli 70% mesa, ostali del, ki ga vsebujejo briketi za pse pa predstavljajo polnovredni ogljikovi hidrati, olja, ki so narejena s postopkom hladnega stiskanja, potrebna pa je tudi zelenjava, ki zagotovi potrebne antioksidante. Če je suha hrana za pse pravilno uravnotežena, bodo naši najboljši prijatelji imeli sijočo dlako, ki bo zdrava in močna, ne bodo imeli zdravstvenih težav ter bodo aktivni in s tem pridobivali več mišične mase s pomočjo kvalitetnih beljakovin, ki se nahajajo v mesu, ki se uporablja, ko se proizvajajo briketi za pse.

Pomembno je, da je prehrana, ki jo zaužije pes uravnovešena in da v želodcu ne nabrekne prehitro, saj to lahko povzroči resne prebavne težave, ki bodo psu povzročale neprijeten občutek v želodcu in splošno nelagodje.

Suha hrana za pse je pogosto tudi nosilec raznih prehranskih dodatkov, ki lahko pomagajo štirinožcem pri spopadanju z možnimi starostnimi težavami, kot so recimo problemi s sklepi ali dodajanje olj za pravo ravnovesje maščob, ki pa ne vodijo v pasjo debelost. Pomembna je tudi izbira okusa, ki jo imajo briketi za pse. Seveda imajo psi, tako kot ljudje različne okuse in različnim kužkom so všeč različne stvari, vendar moramo vseeno biti pozorni, da zagotavljamo raznovrstno prehrano, četudi to sprva psu ne bo všeč. Ne smemo pretiravati, vendar je priporočljivo, da hranimo vsaj dve vrsti pasjih briketov hkrati, da lahko zagotovimo to, da pes v kratkem časovnem obdobju dobi vse zahtevane hranilne snovi.