Najbolj učinkoviti viličarji

Najbolj učinkoviti viličarji

Na katere lastnosti običajno pomislimo, ko imamo opravka z viličarji? Verjetno na zmogljivost, saj so te naprave znane ravno po tem, da lahko brez težav dvignejo tudi zelo težke tovore. A sama zmogljivost je pomembna le na tistih delovnih mestih, kjer je veliko opravka z izjemno težkimi tovori, medtem ko v mnogih drugih delovnih okoljih bolj izstopajo druge odlike dobrega viličarja. Predvsem učinkovitost pri delu je pogosto ključnega pomena – viličar mora omogočati hitro in enostavno delo, včasih pa je zelo pomembno še to, da ponuja dober izkoristek goriva in na dolgi rok pri uporabi ne povzroči visokih stroškov.

Električni viličar

Najboljša izbira je v takšnih primerih električni viličar, ki se odlično obnese v urejenih okoljih, na primer v skladiščih. Gre za zelo varčne in učinkovite naprave, ki bodo zelo poenostavile vsakdanje delo. Takšno vozilo je možno zelo elegantno vključiti v delovni proces, kar bo na dolgi rok obrodilo odlične sadove. Električni viličar seveda prepriča predvsem z varčnim delovanjem, poleg tega je tak viličar enostavno vzdrževati, ne proizvaja izpušnih plinov in deluje zelo tiho. Zaradi kombinacije prepričljivih odlik je električni viličar zelo priljubljena izbira med tistimi, ki želijo svoje delovno okolje opremiti z učinkovitimi napravami.

Ročni viličar

V nekaterih okoljih se še bolje obnese ročni viličar, ki je lahko povsem zadosten za prestavljanje palet in delo z drugim tovorom. To velja seveda predvsem za manj obremenjena okolja, v katerih imamo le občasno opravka s težjimi tovori. Palete je možno zelo enostavno razvažati in prestavljati, poleg tega ročni viličar ni tako drag in tudi pri uporabi ne predstavlja omembe vrednih dodatnih stroškov. Uporablja ga lahko praktično vsak, prevažanje palet pa je hitro in enostavno. Vse to so odlike, zaradi katerih je ročni viličar nepogrešljiv v raznih manjših skladiščih, v prodajalnah, gostinskih lokalih in mnogih podobnih okoljih.