Kuhinje z otokom veljajo za moderne vrste kuhinj

Kuhinje z otokom veljajo za moderne vrste kuhinj

V katerem prostoru svojega doma preživite največ časa? Najverjetneje v dnevni ali pa v kuhinjskem prostoru. Pa so ti prostori za vas dovolj funkcionalni oziroma praktični za uporabo? Če ne, potem v njih morda ne uživate tako, kot bi sicer. Pri zasnovi in opremljanju prostorov je namreč treba v veliki meri paziti na to, da nam prostor lahko ponudi dovolj funkcionalnosti in ne samo lep ter privlačen izgled.

Še posebej funkcionalne so na primer kuhinje z otokom. Če smo jih nekdaj občudovali le na televizijskem ekranu, so se v zadnjem času preselile tudi v naše resnične domove. Vsekakor pa je treba paziti na zasnovo takšne kuhinje. Pri tem je najbolje, da vam pomagajo strokovnjaki, na primer notranji oblikovalci.

Kakšne oblike kuhinj še poznamo

Kuhinje z otrokom še zdaleč niso edina oblika moderne oziroma sodobno zasnovane kuhinje. Še vedno so aktualne tudi druge vrste kuhinj. Je pa tudi res, da vsak prostor ni primeren za izvedbo kuhinje v kakršnikoli obliki. A kot smo že omenili, je najpomembneje, da vam pri zasnovi pa tudi pri nasvetih na sploh pomagajo strokovnjaki.

Če iščete res nekaj posebnega, je odlična rešitev kuhinja v obliki črke L oziroma kotna kuhinja. Takšna kuhinja na sploh velja za eno od najbolj vsestranskih rešitev. Dobro se namreč vključijo v prav vsak prostor, prav tako ponujajo veliko delovne površine.

Kuhinjski otok je globlji od običajne delovne površine

V primerjavi z običajnimi delovnimi površinami v kuhinji je kuhinjski otok globlji, kar je še posebej dobrodošlo za za pripravo domačih testenin, piškotov, potice in druge podobne hrane, ki za samo pripravo potrebuje nekoliko več prostora. Če je kuhinjski otok umeščen v večji bivalni prostor, lahko omogoča pogled na vse možne strani. Posledično se med pripravo hrane ter kuhanjem počutimo vključeni v celotno dogajanje.

Na sploh pa se moderne kuhinje z otokom lahko kaj hitro prelevijo v izjemno učinkovite in uporabne jedilnice. In kakšna je minimalna velikost kuhinjskega otoka? Minimalna globina je 90 centimetrov. Če pa se odločimo, da bo na kuhinjskem otoku še kuhališče, ta ne sme biti krajši od 1,5 metra. Če pa bo na njem samo delovna površina, zadošča dolžina 120 centimetrov.