Kakšne talne ploščice je najbolje izbrati

Kakšne talne ploščice je najbolje izbrati

Ploščice so v domovih priljubljena talna pa tudi stenska obloga. Najpogosteje se jih namešča v kopalnice, kuhinje, pa tudi v nekatere druge prostore, še posebej na tla. Za ploščice je namreč značilno, da so lahko sila odporne, trpežne, vodoodporne, obenem pa nam zagotavljajo preprosto čiščenje ter vzdrževanje.

Čeprav so ploščice na sploh zelo priljubljena in nadvse zaželena talna obloga, pa moramo pri nakupu biti dovolj pozorni, da so dovolj kakovostne. Sicer pa ploščice v grobem lahko ločimo na talne in stenske. Tako stenske kot kakovostne talne ploščice pa se med seboj zlasti razlikujejo po velikosti oziroma dimenziji, vzorcih, materialih, teksturah in ne nazadnje tudi po  barvnih odtenkih.

Izbira talnih ploščic v kopalnici

Tokrat večjo pozornost namenjamo zlasti talnim ploščicam. Pri izbiri ploščic za tla kopalnice je predvsem treba paziti na to, kolikokrat so talne ploščice žgane. Strokovnjaki priporočajo, da je najbolje, če so ploščice žgane vsaj dvakrat. Od tega je namreč v veliki meri odvisna trpežnost in ne nazadnje tudi odpornost.

Če se boste na primer odločili izbrati manj kakovostne talne ploščice za kopalniški prostor, lahko pričakujete, da se bodo okrušile v relativno precej kratkem času. Še posebej, če bo na ploščice padel kakšen težji predmet.

Talne ploščice za kuhinjski prostor

Za talne ploščice v kuhinjskem prostoru je najbolje, če niso preveč gladke. Veliko bolje je namreč, če imajo vsaj nekaj teksture ter da niso povsem brez vzorcev. Na takšen način se lahko dobro izognemo prepogostemu pomivanju oziroma čiščenju. Prav tako je dobro, če ploščice na tleh kuhinje niso povsem enobarvne.

Talne ploščice so torej za kuhinjo izjemno dobrodošla izbira, saj so vodoodporne ter odlično odporne na udarce, praske ter podobno. A kot smo omenili že na začetku, je to odvisno tudi od same kakovosti ploščic.

Kje kupiti talne ploščice

Odgovor na vprašanje, kakšne talne ploščice kupiti, je torej sila preprost: kakovostne. Vrhunske ploščice za tla pa tudi stene so vam na voljo v specializiranih prodajalnah, kjer lahko izbirate med številnimi različicami. Najpomembneje pa je, da kupite ploščice ustrezne dimenzije, teksture in ne nazadnje tudi barve. Če bo na njih še kakšen lep vzorec ali motiv, ki se bo dobro skladal s prostorom, pa še toliko bolje.