Kakšna bo za defibrilator cena?

Kakšna bo za defibrilator cena?

Cena medicinske opreme je pogosto zelo visoka, saj so to posebej specializirane naprave, ki se proizvajajo v manjšem številu, zahtevajo pa izjemno natančnost in visoko kakovost materialov. Ravno zato lahko računamo na to, da bo medicinska oprema svoje delo brezhibno opravljala, a začetna investicija je lahko visoka ovira za tiste, ki nakup financirajo. Enako velja tudi za defibrilator, cena je pogosto med pomisleki, sploh za manjše kupce, ki nimajo neomejenega proračuna za takšne nakupe.

Nakup defibrilatorja je običajno povsem prostovoljna odločitev, to pa tudi pomeni, da ne moremo vedno pričakovati kakšnega zunanjega financiranja. To je sicer nekoliko odvisno od situacije in od tega, kdo sploh je kupec, a v vsakem primeru lahko predvidimo nekatere stroške, ki nas ob nakupu čakajo. Včasih kar težko vnaprej ugotovimo, kakšna bo za defibrilator cena, zato je dobro vedeti, kateri stroški sploh pridejo v poštev.

Za sam defibrilator cena še ni končni strošek

Najlažje se o ceni defibrilatorjev seveda pozanimamo tako, da preletimo cenik proizvajalcev oziroma dobaviteljev. Tam najdemo točne cene za različne naprave. Razlike so lahko precej velike, saj so na voljo naprave različnih znamk, razlikujejo se seveda tudi posamezni modeli. A načeloma pričakujemo, da bo za defibrilator cena znašala med 1000 in 2000 evri, odvisno od izbranega modela.

Pomembno pa je, da k tej ceni prištejemo še nekatere dodatne stroške, ki se jim običajno ne moremo izogniti. Že ob nakupu je lahko za defibrilator cena višja, pa tudi pri dolgoročni uporabi in vzdrževanju.

Kakšna bo za defibrilator cena na dolgi rok?

Najprej je treba prišteti še stroške dodatne opreme in montaže. Potrebovali bomo omarico za defibrilator in ustrezne označbe. Na dolgi rok pa pomislimo predvsem na zamenjavo elektrod in baterij – to opravljamo na vsakih nekaj let, kot določajo navodila, pregled pa je potreben tudi po vsaki uporabi naprave.