Kaj ponujajo zobni implantati za svojo ceno?

Kaj ponujajo zobni implantati za svojo ceno?

Pri zobozdravnikih najdemo precej drage storitve in izdelke, za katere nismo prepričani, da upravičujejo svojo ceno. Namesto, da bi se odločali za cenejše rešitve, se prepričajmo, da bomo za svoj denar res dobili najboljšo ponudbo. 

Še posebej to velja pri dražjih opcijah, med katerimi si gotovo zaslužijo omembe tudi zobni implantati. Ti danes niso več tako dragi, kot so bili nekoč, a še vedno gre za rešitve, ki zahtevajo znatno finančno investicijo. Ker pogosto obstajajo tudi alternative, se mnogi odločajo za to, da bodo raje izbrali cenejšo opcijo.

Drugi pogost problem je ta, da se tudi sami implantati razlikujejo v kakovosti, ceni in drugih ključnih lastnostih. Gre za priljubljene izdelke, po katerih je veliko povpraševanja, zato se tudi ponudba hitro razvija, ne moremo pa biti povsem prepričani, da bomo pri vsakem proizvajalcu dobili kvalitetno opremo. 

Zato zahtevajo zobni implantati zelo skrbno izbiro, ki jo po navadi prepustimo zobozdravniku. Sami imamo le to nalogo, da pripravimo nekaj več denarja za investicijo v svoje zobe, saj z rezultatom gotovo ne bomo zadovoljni, če bomo pri izbiri implantatov varčevali.

Zobni implantati različnih proizvajalcev

Na trgu najdemo precej pestro ponudbo implantatov. Za mnoge proizvajalce je to priložnost za hiter in enostaven zaslužek, saj gre za dokaj drage izdelke, po katerih pa je veliko povpraševanja in kupci so pripravljeni zanje dobro plačati. Problem je v tem, da imajo implantati zelo pomembno funkcijo, ki jo morajo brezhibno opravljati, tako da se hitro izkaže, ali so dovolj kvalitetni ali ne. 

Proizvajalci, ki želijo le na hitro zaslužiti, v bistvu opravljajo le proizvodnjo enostavnih dentalnih izdelkov. Implantat je možno izdelati iz različnih kovinskih materialov, tudi z oblikovanjem izdelka morda ne bo velikih težav. 

A to še ne pomeni, da se bo tak implantat dobro obnesel. Slabo izdelani implantati so zahtevni za namestitev, z neustrezno pripravljeno površino se le počasi zarasejo s tkivom in težko prenašajo obremenitve. Ne moremo pričakovati dolge življenjske dobe, kaj šele, da bi lahko zobni implantati brezhibno delovali skozi ves ta čas.

Cena je upravičena, če nam zobni implantati ponudijo zares prepričljivo rešitev

Veliko bolje se obnesejo implantati uglednih proizvajalcev, ki vlagajo veliko truda tudi v razvoj naprednih rešitev, ne le v proizvodnjo. Tako se pripravljajo implantati s skrbno zasnovano obliko, ki ponuja najboljši možni učinek. Prevlečeni so z ustreznim biokompatibilnim materialom, ki se hitro in uspešno ugnezdi v tkivo okoli sebe. 

S takšnimi implantati ne bo težav, dobro lahko opravljajo svoje delo in prenašajo tudi večje obremenitve. Pričakujemo lahko, da bomo svoje nadomestne zobe brez težav uporabljali več desetletij, kar je za cenejše implantate neznanih proizvajalcev povsem nepredstavljivo.

Dražji zobni implantati upravičujejo svojo ceno

Za vse izdelke in storitve pri zobozdravniku velja, da upravičujejo svojo ceno. Cena je namreč sorazmerna s kvaliteto, ne plačujemo kakšnih dodatnih lastnosti ali storitev. Pri implantatih moramo sicer upoštevati še protetične nadomestke, ki se namestijo nanje, ter vse preglede in posege, a primerjava kvalitete različnih implantatov se opravlja na podlagi cene samih vsadkov, ne pa preostalih storitev.

Podobno je pri drugih nadstandardnih izdelkih, ki jih najdemo pri zobozdravnikih. En dober primer je nevidni zobni aparat Invisalign. Ta je lahko precej dražji od osnovnih alternativ, pri aparatih imamo kar dosti izbire in vedno najdemo tudi druge možnosti. A če investiramo v Invisalign, bomo gotovo deležni odlične izkušnje in najboljšega rezultata. 

To je neviden aparat, ki pri uporabi ni opazen, a dobro opravlja svoje delo. Diskretno bomo preuredili položaj svojih zob, in to s povsem enostavnim zobnim aparatom. Dobimo več nevidnih nastavkov za uporabo skozi celoten proces, tako da bo celotna izkušnja zelo prijetna. Svoj denar bomo gotovo dobro izkoristili, tudi če bi lahko morda našli cenejše rešitve. Gotovo ne bi mogli najti aparata, ki bi bil primerljiv z vidika diskretnega delovanja, enostavne uporabe in izvrstnega končnega učinka.

Na ta način nadstandardni izdelki upravičujejo svojo ceno. Že s svojo kvaliteto lahko prepričajo, zadovoljni pa bomo tudi s splošno izkušnjo, ki je bomo tu deležni. Na koncu pa je določen faktor gotovo tudi to, za katerega zobozdravnika se odločimo.

Tako zobni implantati kot drugi dentalni izdelki višjega kakovostnega razreda upravičujejo svojo ceno

Dobri zobni implantati so na voljo pri dobrih zobozdravnikih

Že od tega, s kakšnim zobozdravnikom imamo opravka, je odvisno, kakšne implantate lahko pri njem pričakujemo. Najboljši zobni implantati so praviloma pri tistih zobozdravnikih, ki so specializirani prav za implantologijo in se ukvarjajo z naprednimi zdravljenju z implantati. 

Takšni zobozdravniki bodo dobro poznali ponudbo in bodo verjetno sodelovali s preverjenimi dobavitelji medicinskih izdelkov. Računamo na to, da bomo dobili prava priporočila in pomoč pri pomembnih odločitvah, predvsem pa kvaliteten material, ki je ključnega pomena pri izvedbi zahtevnejših zdravljenj.

Običajno se za takšne postopke odločamo pri zasebnikih, ki se lahko s svojo ponudbo povsem prilagodijo različnim vrstam pacientov. To pomeni, da pri njih ne bodo navdušili le kvalitetni zobni implantati, temveč bomo deležni tudi odlične splošne izkušnje. Lažje je naročanje, prej bomo na vrsti in celotna oskrba bo za nas veliko bolj prijetna. Tudi to v končni fazi upravičuje ceno zdravljenja.