Implantat za enostavno zdravljenje

Implantat za enostavno zdravljenje

Zobje opravljajo nepogrešljivo nalogo, hitro se pozna že najmanjša pomanjkljivost. Vsekakor moramo nasloviti probleme z manjkajočimi zobmi. Na srečo lahko izbiramo med različnimi rešitvami, ki povrnejo funkcionalnost in izgled zobovja. Priljubljena izbira je implantat, ki predstavlja zelo prepričljivo opcijo za tiste, ki želijo nadomestiti izgubljene ali poškodovane zobe. Ima namreč raznovrstne prednosti, tudi pri tistih zdravljenjih, ki veljajo za razmeroma enostavna.

Pacienti imajo seveda svoje prioritete in ne bodo vedno izbirali istih rešitev. S tega vidika je čisto možno, da implantat ne bo najbolj priljubljena izbira med bolj ali manj zahtevnimi pacienti. Za enostavno zdravljenje imamo navsezadnje na voljo tudi razne druge opcije, ki jih lahko izkoristimo z dobrim rezultatom. Je pa implantat s svojimi edinstvenimi odlikami pogosto kljub temu boljša možnost. Še posebej takšne prednosti predstavlja ponudba zobnih implantatov pri uveljavljenih dentalnih strokovnjakih.

Implantat v primerjavi s klasičnim zdravljenjem

Pri enostavnih zdravljenjih se implantat običajno primerja s klasičnim zdravljenjem z mostičkom. Obe opciji prideta v poštev in ponujata dokaj dober končni rezultat, seveda pa se pojavljajo tudi razlike. Glavna razlika je v tem, da je možno implantat namestiti točno na mesto manjkajočega zoba, kjer nadomestek deluje kot pravi zob, medtem ko se mostiček namesti na sosednje zobe, ki potem prenašajo tudi dodatne obremenitve.

Implantat ne obremenjuje sosednjih zob, sile se prenašajo na kost pod zobovjem, kot to deluje tudi pri naravnih zobeh. Ni treba posegati v zdrave zobe, pričakujemo pa zelo zanesljivo namestitev nadomestka. Pomanjkljivost je le v tem, da je implantat praviloma dražji.

Cena za zobni implantat

Glede cene se seveda pozanimamo vnaprej. Običajno gre za samoplačniške posege, ki jih bo treba plačati. Ceniki so pogosto javno objavljeni in že vnaprej lahko točno izračunamo, koliko nas bo poseg stal. Pri enostavnejših posegih z enim implantatom bo cena morda le kakšnih 500 evrov.