Električna drsna vrata morajo brezhibno delovati

Električna drsna vrata morajo brezhibno delovati

Avtomatska vrata večinoma uporabljamo tam, kjer imajo vrata zelo pomembno nalogo. Doma si lahko privoščimo kakšen kompromis, gotovo pa teh ne bomo iskali pri opremljanju poslovnih prostorov, sploh v kakšnih nakupovalnih središčih, hotelih ali na delovnih mestih, kjer se zanašamo na električna drsna vrata. Ta skrbijo za nemoten prehod večjih množic ljudi, gotovo v vsakem trenutku pričakujemo, da bodo povsem brezhibno delovala. To lahko zagotovimo le z izbiro zanesljivih mehanizmov, poleg tega je treba za vrata tudi dobro skrbeti.

Imamo torej kar nekaj dela tudi s tem, da zagotovimo brezhibno delovanje vrat na dolgi rok. Ciljamo na odlično izkušnjo, zato je pametno v izhodišču v izbiro in nakup vrat vložiti nekaj več truda. Le tako bo oprema lahko izpolnila visoka pričakovanja in svoje delo brezhibno opravljala. Razumljivo je, da bo zato za avtomatska drsna vrata cena nekoliko višja, a strošek je upravičen, saj bomo za svoj denar dobili vrhunsko rešitev. Izognemo se mnogim pogostim težavam, ki jih imamo z avtomatskimi vrati, pričakujemo lahko daljšo življenjsko dobo vrat in boljšo izkušnjo uporabnikov.

Pogoste težave, ki jih imajo električna drsna vrata

Pri vratih slabše kvalitete se takoj pojavijo nekatere težave, ki jih bomo gotovo prepoznali. Tudi pri boljših vratih pa na dolgi rok lahko pričakujemo, da se bodo pokazali znaki obrabe in starosti, zato je treba električna drsna vrata redno vzdrževati.

Vrata na drsnih mehanizmih so posebej dovzetna za zatikanje, če uporabljamo dotrajana vodila. Običajno pričakujemo, da se bodo vrata povsem nemoteno pomikala po vodilih, električni motor omogoča odličen učinek pri samodejnem odpiranju in zapiranju. Pride pa kmalu do poškodb in obrabe, lahko tudi zaradi slabše kvalitete vrat in neustreznih obremenitev. Vrata se začnejo zatikati, morda bodo težave že z odpiranjem.

Električna drsna vrata morajo v poslovnih prostorih zelo dobro delovati

Še bolj značilen problem je škripanje oziroma cviljenje vrat. Kvalitetna električna drsna vrata se odpirajo povsem neslišno, s tem učinkom naredijo izvrsten vtis na obiskovalce. Če pa pomik vrat po drsnih vozilih spremljajo neprijetni zvoki, bo izkušnja za goste precej bolj klavrna. Pogosto prav po zvoku prepoznamo prve znake težav, pravzaprav je to običajno znak, da smo nekoliko zanemarili vzdrževanje vrat. Lahko pa računamo na to, da bo možno te težave dokaj enostavno odpraviti, če gre res le za pomanjkljivo vzdrževanje in običajno obrabo.

To so najpogostejše težave, do katerih pride pri uporabi drsnih vrat. Gre za očitne znake obrabe in obremenitev, kar je pričakovano. Pride pa lahko tudi do drugih težav, tudi z materiali in mehanizmi. Steklena drsna vrata se recimo lahko razbijejo ali počijo zaradi udarcev, lahko pojenja moč motorja, pride lahko še do mnogih drugih težav, ki jih je treba hitro rešiti. Pri tem nam pomagajo strokovnjaki, ki se ukvarjajo s servisom avtomatskih vrat.

Mojstri za električna drsna vrata

Ker pri uporabi električnih vrat pričakujemo brezhibno delovanje, se običajno dogovorimo za pogodbeno vzdrževanje z možnostjo hitrega servisa, če pride do težav. Najdemo lahko kar dobre ponudbe, z mojstri se o teh možnostih dogovorimo že ob nakupu in vgradnji vrat. 

S temi storitvami se ukvarjajo mojstri, ki se dobro spoznajo na različne vrste vrat. To niso le električna drsna vrata, z avtomatskimi mehanizmi pogosto opremljamo tudi razna druga vrata, ki potrebujejo nekaj več pozornosti in vzdrževanja. Zelo visoka pričakovanja imamo predvsem pri kakšnih naprednih vratih, ki se uporabljajo za sprejemanje pomembnih obiskovalcev v poslovnih prostorih. Pogosto so to seveda steklena drsna vrata, a seveda se uporabljajo tudi razne druge izvedbe, med katerimi lahko izbiramo. V ponudbi so recimo vrtljiva vrata, ki so lahko zelo priljubljena opcija. Takšne variante je treba morda še dodatno vzdrževati, pravzaprav bo že namestitev zahtevnejša, zato v vsakem primeru potrebujemo pravega strokovnjaka za celovito podporo.

Električna drsna vrata se uporabljajo tudi doma

Gotovo pri omembi avtomatskih vrat takoj pomislimo na vrata v trgovinah in drugih poslovnih prostorih, morda se spomnimo tudi na vrtljiva vrata, ki se uporabljajo za vstop v hotele, nakupovalna središča in druge večje objekte. A tudi doma lahko najdemo dobre priložnosti za uporabo tovrstne opreme, čeprav se seveda odločamo za nekoliko bolj prilagojene variante.

Tudi doma imamo možnost vgraditi električna drsna vrata, še posebej na dvorišču

Kakšna električna drsna vrata se pojavljajo v domačem okolju? Poleg običajnih vrat, ki jih uporabljamo za vhod ali kot notranja vrata v stanovanju, gre na tem mestu izpostaviti predvsem dvoriščna vrata, ki so zelo priljubljena. Uspešno omejujejo dostop do zasebnih površin, z avtomatskim pomikom pa omogočajo zelo enostaven prehod stanovalcem in njihovim obiskovalcem. Dosežemo lahko izvrstne učinke, poleg tega je za takšna avtomatska drsna vrata cena povsem dostopna tudi za običajne smrtnike. Splača se torej izkoristiti možnosti, ki se nam ponujajo na tem področju, saj so lahko avtomatska drsna vrata res posrečena izbira tudi na domačih površinah.

Seveda je treba tudi za dvoriščna vrata dobro skrbeti, pogosto se tudi nanje zelo zanašamo. Zanesljiva električna drsna vrata ponujajo izvrstno izkušnjo, a zahtevajo nekaj vzdrževanja – na srečo najdemo na tem področju zelo prikladne rešitve v ponudbi mojstrov za avtomatska vrata.