Edinstvene dogodivščine v Posočju

Edinstvene dogodivščine v Posočju

Med adrenalinskimi aktivnostmi je zelo veliko ponudbe, ki se jo splača preveriti. Vsi ljubitelji tovrstnih dejavnosti gotovo že poznajo veliko možnosti in so jih verjetno veliko že preizkusili tudi sami, zato se bodo zanimali predvsem za tiste kotičke, ki lahko ponudijo kaj novega. V Posočju bo vsekakor možno najti obilico novih dogodivščin, ki bodo navdušile še tako izkušene navdušence nad adrenalinom.

Skok s padalom

Za začetnike je prava izbira skok s padalom v tandemu, izkušenejši padalci pa se lahko na polet skozi zrak seveda podajo kar sami. V vsakem primeru gre za posebno izkušnjo, ki preprosto nima primere. Neovirano jadranje skozi zrak se ne more primerjati z letenjem v letalu, že skok s padalom v tandemu pa ponuja posebno svobodo, ki bo začetnike povsem navdušila. Gre za priljubljeno izbiro tistih, ki želijo izkusiti nekaj več adrenalina in so morda že naveličani raftinga in podobnih pogostih aktivnosti. Skok s padalom v tandemu je v Posočju dokaj lahko najti, predvsem v Bovcu je veliko ponudnikov, ki so zelo zanesljivi in vredni zaupanja, pa tudi cene niso pretirano visoke.

Soteskanje

Tudi za soteskanje oziroma canyoning Bovec ponuja veliko možnosti. Te dogodivščine so najbolj zanimive v ozkih naravnih soteskah, kjer naletimo na mnoge naravne ovire. Zato ponuja za canyoning Bovec odprave po strugah pritokov reke Soče, ki imajo globoke kanjone in številne zanimive prepreke, s katerimi se je treba soočiti pri napredovanju v smeri vodnega toka ali proti njemu. Soteskanje je zelo zanimiva in razgibana dejavnost, ki vključuje različne spretnosti, naloge in izzive. Na srečo tudi za canyoning Bovec nudi več možnosti, od kratkih in razmeroma enostavnih vodenih odprav do daljših ekspedicij, pri katerih bo treba premagati tudi zahtevnejše ovire. V vsakem primeru pa gre za nepozabno dogodivščino, ki je spet zelo primerna tako za nadobudneže, ki se v sotesko podajajo prvič, kot tudi za izkušene raziskovalce.