Dopolnilno zavarovanje, da ali ne?

Dopolnilno zavarovanje, da ali ne?

Včasih pri sklenitvi zavarovanja nimamo velike izbire, to velja za osnovno zavarovanje, ki je pri nas obvezno. A prav tako imamo na voljo še pestro ponudbo drugih zavarovanj, ki nam lahko ponudijo še boljšo izkušnjo. Gre pa tu za prostovoljna zavarovanja, ki jih ni treba skleniti. Ponujajo širše kritje in bistveno boljšo izkušnjo, a so seveda dražja. To velja tudi za dopolnilno zavarovanje, ki predstavlja različne možnosti na dopolnilno-zavarovanje.si. Takoj je treba izpostaviti, da izbira tega zavarovanja ni obvezna, je pa zelo priporočljiva. Tako se mnogi odločajo, ali bodo dopolnilno zavarovanje sklenili ali ne.

Že osnovno zavarovanje dokaj dobro pokriva storitve reševanja in nujnega zdravljenja, tako da smo zavarovani za primer kakšnih nesreč, poškodb in bolezni. Pričakujemo lahko, da bomo deležni učinkovitih storitev in bo možno odpraviti večino težav, ne da bi se srečali s posebej visokimi stroški. Vseeno pa ima dopolnilno zavarovanje zelo pomembno vlogo, če ob tem računamo na kar najboljšo izkušnjo, predvsem pri stroških.

Dopolnilno zavarovanje in stroški zdravljenja

Največjo razliko naredi dopolnilno zavarovanje pri stroških zdravljenja. Pokriva namreč storitve, ki so že vključene v osnovno zavarovanje, a jih to ne financira. Z dopolnilnim zavarovanjem krijemo razliko, ki bi jo morali sicer doplačati sami. Na ta način preprečimo tveganje za nepričakovana doplačila in visoke stroške, ki se lahko pojavijo že pri enostavnejših nujnih storitvah zdravljenja.

Dopolnilno zavarovanje ima pravzaprav le to vlogo, a že s tem se izkaže za izredno priporočljivo. Mesečna plačila so minimalna, kritje pa je za storitve iz osnovnega zavarovanja popolno.

Dopolnilno zavarovanje pri različnih zavarovalnicah

V vsakem primeru ima dopolnilno zavarovanje povsem enako nalogo, tudi cene so enake. Vseeno pa obstajajo določene razlike med zavarovalnicami, saj ima vsaka zavarovalnica svoje postopke in različne prakse pri uveljavljanju pravic iz zavarovalne police. Tako je pomembno, da se odločimo za ugledno in zanesljivo zavarovalnico.