_kaminska peč

Kaminska peč

Priporočljivo je, da izberete kaminsko peč, ki vam omogoča kurjenje dveh vrst bio masnih kuriv v eni napravi. Kurite lahko pelete ali polena, pri tem pa se preklop med gorivi spreminja avtomatsko. Kaminska peč vam neposredno ogreva prostor in ravno tako omogoča kroženje toplega zraka v dva sosednja prostora.

Kaminska peč združi uporabo obeh vrst goriv v eni sami funkcionalni in lepi napravi. Kaminska peč se avtomatsko nastavi na kurjenje peletov, če vas ni doma. Ko pa ste doma, lahko kurite s drvi, poleni.

Kaminska peč združuje sistem dvojnega ogrevanja z preprosto uporabo, ravno tako ima dobro oblikovano zasnovo in hiter vžig.

Z dograjenim sistem lahko kaminska peč preko dveh cevnih priključkov ogreva še dva sosednja prostora. Na enostaven način lahko ogrevate več prostorov, če imate pa majhno stanovanje je pa sploh za željen.

Kaminska peč deluje neodvisno od priklopa električne energije. V primeru, da imate svoj gozd, svoj vir kurjave in ste samo del dneva odsotni je odlična rešitev.

Kamin

Kamin ni draga investicija, saj stroški nabave in postavitev kamina niso previsoki. Izgradnjo vam bodo sicer otežili dimnik, dovod svežega zraka in obtežbo na strop. To pa velja samo za že zgrajeno hišo. V novogradnji lahko med gradnjo planirate in rešite vse probleme.

V že zgrajenem objektu morate vedeti za vse gradbeno – tehnične možnosti pri postavi kamin. Imate dve možnosti. Lahko kupite kamin na dane pogoje ali pa boste gradbeno – tehnične pogoje prilagodili kaminu.

Če se odločite za odprt kamin, morate zanj predvideti dovolj tesen dimnik. Dimnična tuljava mora biti ometana.

Prerez dimnične tuljave mora biti primerna za kaminsko kurišče. Priključna cev mora imeti ravno tako ustrezen prerez. Kaminsko kurišče morate postaviti blizu dimnika. S tem zmanjšate izgube pri vleku, ki so zelo pogoste pri dolgih priključkih. S tem izgubimo kurjavo.

Pri izgradnji kamina, dimnika ne smemo pozabiti na strop, saj mora le ta biti na predvidenem mestu gradnje dovolj nosilen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *